ΔΗΠΑ: 66 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας – Χρέος μας η επανένωση της πατρίδας μας

66 χρόνια από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, τιμούμε σήμερα την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και τη δημιουργία του κυπριακού κράτους.

Η σημερινή επέτειος, δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης. Είναι και ημέρα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μας και στις επόμενες γενιές.

Το μεγαλύτερο εθνικό μας χρέος παραμένει ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της Κύπρου. Η ΔΗΠΑ παραμένει σταθερά προσηλωμένη σε μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική επίλυση του κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του συμφωνημένου πλαισίου λύσης αλλά και του διαπραγματευτικού κεκτημένου μέχρι το Κρανς Μοντάνα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η κοινή μας πατρίδα και η επανένωσή της δεν μπορεί να παραμένει μια διακήρυξη χωρίς αντίκρισμα. Απαιτεί πολιτική βούληση, συνέπεια, ενεργό διπλωματία και αξιοποίηση κάθε διεθνούς και ευρωπαϊκού μας ερείσματος.

Το χρέος μας απέναντι σε όσους αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία της Κύπρου είναι να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές όχι μια διχοτομημένη πατρίδα που θα συνηθίσει τη διαίρεση, αλλά μια ελεύθερη, ασφαλή και επανενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία.

Γραφείο Τύπου
Δημοκρατικής Παράταξης
01 Οκτωβρίου 2026

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ενημερώσου για τις τελευταίες εξελίξεις.