φιλοσοφία

Δημοκρατική Παράταξη

Η Φιλοσοφία Μας

Η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί την έκφραση μιας συγκεκριμένης πολιτικής ανάγκης, για την παρουσία στην πολιτική ζωή ενός μετριοπαθούς, διαλεκτικού και ορθολογικού κόμματος στο κέντρο. Η ανταπόκριση της Δημοκρατικής Παράταξης σε αυτή την ανάγκη με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, αποτελεί την προϋπόθεση στην οποία ανταποκρινόμαστε με σεβασμό και ταπεινότητα, απέναντι στους πολίτες και έναντι στην ιστορία. 

Θέλουμε η σχέση μας με τους πολίτες να στηρίζεται σε μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού, δίνοντας βήμα έκφρασης στους νέους, στις μετριοπαθείς, νούσιμες και συναινετικές δυνάμεις της κοινωνίας μας και να αποτελέσει διέξοδο στον κουρασμένο και απογοητευμένο από τις άγονες αντιπαραθέσεις κυπριακό λαό.

Η πολιτική πρόταση της Δημοκρατικής Παράταξης είναι συνεπής στην ιστορία του κεντρώου πολιτικού χώρου. Να ξαναγίνει, δηλαδή το Κέντρο επίκεντρο των εξελίξεων και πρωταγωνίστρια δύναμη εθνικής συνεννόησης και κοινωνικής συναίνεσης.

Επιδίωξη μας είναι να συμβάλουμε στην επικράτηση μιας κουλτούρας και μιας πολιτικής νοοτροπίας όπου η οποιαδήποτε αντιπαράθεση θα είναι στη βάση θέσεων και επιχειρημάτων και όχι στη βάση συνθημάτων και χαρακτηρισμών.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ κατά τις Ευρωεκλογές του 2019 κατάφερε ένα σπουδαίο επίτευγμα. Πρόκειται, αναμφισβήτητα για μια επιτυχία που σήμαινε πολύ απλά ότι το εγχείρημά μας ανταποκρίνονταν σε πραγματική πολιτική ανάγκη της κυπριακής κοινωνίας.

Θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε με τον ίδιο τρόπο, γιατί θέλουμε και προσδοκούμε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ να μεγαλώσει και να μετεξελιχθεί στη νέα ισχυρή Κεντρώα παράταξη της Κύπρου και ο ρυθμιστής του πολιτικού και κομματικού συστήματος του τόπου μας.