βουλευτές

Λευκωσία

Μαρίνος Μουσιούττας

Γεννήθηκε στο Καϊμακλί Λευκωσίας, στις 25 Φεβρουαρίου 1964. Γονείς του ο Νίκος Μουσιούττας, γνωστός αγωνιστής της ΕΟΚΑ, ιδρυτικό μέλος του Δημοκρατικού κόμματος και επί σειρά ετών ηγετικό στέλεχος του και η Νίνα Κοιλαρά. Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Μιχαήλ από την Αμμόχωστο, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα γιό και δύο κόρες.

Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής  όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο State University of New York at Albany, με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης στη Λευκωσία.

Αρχικά εργάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, μετά στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μετέπειτα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου επικεντρώθηκε σε θέματα προσωπικού.

Στη συνέχεια διετέλεσε για  δέκα χρόνια Δημοτικός Γραμματέας στο Δήμο Λευκωσίας, θέση που κατείχε μέχρι και την εκλογή του στις Βουλευτικές εκλογές του 2016.Ως Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Λευκωσίας διαχειρίστηκε, σημαντικό αριθμό επιτυχημένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων των Ευρωπαϊκών Ταμείων. Ηγήθηκε προγραμμάτων των Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), το Ταμείο Συνοχής κ.α. Ταυτόχρονα, διηύθυνε σημαντικές πρωτοβουλίες του Δήμου σε συμμετοχή προγραμμάτων από το Ταμείο Ασύλου , Μετανάστευσης και Ένταξης προγραμμάτων Interreg Europe, Connecting Europe Facility και Horizon 2020.

Επίσης ο Μαρίνος Μουσιούττας διετέλεσε  Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπή Καιμακλίου, μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος και στις Βουλευτικές εκλογές του 2016 εξελέγη Βουλευτής Λευκωσίας.

Κατά την Σύνοδο της Βουλής από το 2016-2021στη Βουλή των Αντιπροσώπων, διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού και Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού καθώς επίσης και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών  Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας, Εσωτερικών και της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση και τον Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής, καθώς επίσης και μέλος της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Ένωση. ( Inter -Parliamentary Union ) IPU.

Το Ιούλιο του 2020 αποχώρησε από το Δημοκρατικό Κόμμα και ίδρυσε μαζί με άλλα στελέχη- λόγω διαφωνιών με τον τρόπο λειτουργίας του Κόμματος και σε βασικές πολιτικές θέσεις- την πολιτική πλατφόρμα Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2021 εκλέγεται Βουλευτής Λευκωσίας με τη ΔΗΠΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Σήμερα διατελεί Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και συμμετέχει ως μέλος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Αξιών, Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την Κον. Επιτροπή Εσωτερικών και στη Διακοινοβουλευτική Επιτροπή για την Ορθοδοξία (ΔΣΟ).  

Τέλος, ο Μαρίνος Μουσιούττας, ως ενεργό μέλος της κοινότητας στο Καϊμακλί  προεδρεύει από το 2013 του Διοικητικού Συμβουλίου του αθλητικού σωματείου «Αχιλλέας Καϊμακλίου» και δημιουργεί μαζί με άλλους νέους ορίζοντες για τους νέους και τις νέες της κοινότητας Καιμακλίου.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:


Τηλέφωνο: 22407220,99478874
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: marinosm2000@cytanet.com.cy

Μαρίνος Μουσιούττας

Βουλευτής

Ενημερώσου για τις τελευταίες εξελίξεις.