Μιχάλης Γιακουμή

Κοινοβουλευτικό Έργο

Ο Μιχάλης Γιακουμή συμμετέχει σε τέσσερις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές:

  • Επιτροπή Προσφύγων – Εγκλωβισμένων – Αγνοούμενων και Παθόντων
  • Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού
  • Επιτροπή Υγείας
  • Επιτροπή Περιβάλλοντος

Από την έναρξη της θητείας του στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχει καταθέσει ένα μεγάλο αριθμό αυτεπάγγελτων ζητημάτων, αλλά και προτάσεων νόμων.

Στα πλαίσια της Επιτροπής Προσφύγων, ο κος Γιακουμή έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις που αφορούν τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εκτοπισθέντων του 1974. Πιο συγκεκριμένα, οι οικίες και τα κτήρια στους προσφυγικούς συνοικισμούς χρονολογούνται με αποτέλεσμα ηλεκτρολογικές και άλλες εγκαταστάσεις να παρουσιάζουν προβλήματα και κατ’ επέκταση να ταλαιπωρούν σε καθημερινό επίπεδο τους εκτοπισθέντες μας. Επιπρόσθετα, ο κος Γιακουμή σε συζητήσεις που διεξήχθησαν στα πλαίσια της ίδιας Επιτροπής στηρίζει ανεπιφύλακτα την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση όλων των προσφυγικών σωματείων, έτσι ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους, καθώς και η εξαιρετικής σημασίας συμβολή τους στον αντικατοχικό αγώνα της πατρίδας μας.

Στην Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ο κος Γιακουμή συμμετέχει σε όλες τις συζητήσεις που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση είτε δημόσιων κτηρίων, είτε βιομηχανικών ή επαγγελματικών εγκαταστάσεων, αλλά κυρίως κατοικιών. Η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας για όλα τα νοικοκυριά αποτελεί ένα από τα βασικότερα σημεία της πολιτικής του κου Γιακουμή. Στο ίσιο πλαίσιο, δηλαδή στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και της διευκόλυνσης της καθημερινότητας των πολιτών, ο κος Γιακουμή κατέθεσε αυτεπάγγελτα το ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης πώλησης της κηροζίνης κατά τις ώρες που τα πρατήρια καυσίμων είναι κλειστά. Η εισήγηση του κου Γιακουμή εισακούστηκε τόσο από τους υπόλοιπους βουλευτές, όσο και από το Τμήμα Τελωνείου, το οποίο συμφώνησε στην άρση της εν λόγω απαγόρευσης.

Στην Επιτροπή Υγείας, ο Μιχάλης Γιακουμή συμμετείχε με αυτεπάγγελτη εξέταση ζητημάτων, τα οποία αφορούν τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, οι οποίοι χρειάζονται φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής σε καθημερινή βάση, τα οποία δεν συγκαταλέγονται στον κατάλογο του ΓΕΣΥ, όπως είναι οι βιταμίνες και άλλα παρόμοιας φύσης σκευάσματα. Επιπρόσθετα, ο κος Γιακουμή, με αυτεπάγγελτη και πάλι εξέταση έθεσε το ζήτημα της ένταξης των ποδιάτρων – ποδολόγων στο ΓΕΣΥ στα πλαίσια του εμπλουτισμού των υπηρεσιών. Η εν λόγω επαγγελματική ιδιότητα εξυπηρετεί ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, όπως οι ασθενείς με διαβήτη. Επομένως, ο εμπλουτισμός και η διεύρυνση των υπηρεσιών του ΓΕΣΥ αποτελεί ύψιστη προετεραιτότηα. Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, ο Μιχάλης Γιακουμή προωθεί την ευημερία των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος με άξονα την εφαρμογή όλων των νομοθεσιών της χώρας μας, καθώς και όλων των οδηγιών ή των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο συγκεκριμένα, με σοβαρότητα απέναντι στο περιβάλλον, αλλά και στην απρόσκοπτη λειτουργία της οικονομίας, ο κος Γιακουμή συμμετείχε στις συζητήσεις για τις εκπομπές βιομηχανικών αερίων. Επιπρόσθετα, η ευημερία των ζώων αποτελεί βασικό μέλημα και σ’ αυτό το πλαίσιο προωθούνται όλες οι πολιτικές για τη φύλαξη και την προστασία τους.

Ενημερώσου για τις τελευταίες εξελίξεις.