Μαρίνος Κλεάνθους

Ο Μαρίνος Κλεάνθους γεννήθηκε το 1982 στην Λευκωσία. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Δημοσιογραφία στο ΚΕΦΚΣ.

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δράσης συνεργάστηκε με εταιρείες τεχνολογίας όπως Microsoft, Google, Blackberry και Apple. Μιλά αγγλικά, τουρκικά και βασική γνώση γαλλικών και κινέζικων.

Από το 2013 ίδρυσε το γραφείο IP CYPRUS που εξειδικεύεται στην νομική προστασία καινοτόμων ιδεών, εμπορικών σημάτων, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, λογισμικών και πνευματικών δικαιωμάτων και λόγω της εξειδίκευσής του συμμετείχε ως Μέντορας Πνευματικών Δικαιωμάτων σε σειρά προγραμμάτων καινοτομίας και σεμιναρίων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως επισκέπτης καθηγητής της Νομικής. Μίλησε σε δεκάδες συνέδρια στο εξωτερικό για τα ζητήματα της ειδικότητας του και είναι μέλος της Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας Κύπρου.

Από το 2011 είναι δημοτικός σύμβουλος Αγλαντζιάς. Ως δημοτικός σύμβουλος εισηγήθηκε την πλήρη εφαρμογή προγραμμάτων όπως «Το Πληρώνω Όσα Πετώ», «Πρωτεύουσα Νεολαίας 2021» και «Αγλαντζιά έξυπνη πόλη».

Είναι Πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και συνεργάτης του ΚΕΝΘΕΑ σε ζητήματα εφαρμογής πολιτικών κατά των εξαρτήσεων των νέων.

Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Barέθηκα… Φεύγω! (Εκδόσεις Λιβάνη, 2002) το οποίο αναλύει τις σκέψεις του σε σχέση με τα ριάλιτι παιχνίδια στην βάση των προσωπικών του εμπειριών και του βιβλίου “Αρχιεπισκοπικές Εκλογές στην Κύπρο κατά τον 20ο αιώνα” (Εκδόσεις POWER, 2005) στο οποίο αναλύονται τα ιστορικά γεγονότα των αρχιεπισκοπικών εκλογών στην Κύπρο κατά τον 20ο αιώνα.

Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Λοϊζίδου από την Γιαλούσα και έχει 2 παιδιά.

Μαρίνος Κλεάνθους

Αντιπρόεδρος

Ενημερώσου για τις τελευταίες εξελίξεις.