Γιάννος Λακκοτρύπης

Είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Viribus Management Services, μιας εταιρείας που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής (εξειδικευμένης στους τομείς ναυτιλιακών/θαλάσσιων υπηρεσιών, τεχνολογίας, πετρελαίου και φυσικού αερίου και ασφάλειας πληροφοριών). Είναι υπεύθυνος για όλες τις πτυχές της στρατηγικής, της ομάδας και των λειτουργιών της εταιρείας.

 

Σήμερα υπηρετεί ως μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων εταιρειών στην Κύπρο.

 

Καθιέρωσε τη φήμη του ως μια ευρέως σεβαστή προσωπικότητα του κλάδου με ένα ιδιαίτερα προσωπικό στυλ ηγεσίας και τεχνογνωσίας σε διάφορους κλάδους της Κύπρου, όπου κατείχε μια σειρά από ηγετικούς ρόλους, ως Project Manager, Managing Director and Chief Executive Officer.

 

Εργάστηκε για 10 χρόνια στον Τομέα της Πληροφορικής στην Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Το 2007 διορίστηκε Προϊστάμενος Τμήματος Πληροφορικής στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, όπου διετέλεσε και Διευθυντής Λιμένων μέχρι το 2016. Μέχρι τις αρχές του 2021 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος σε όμιλο εταιρειών ναυτιλιακών υπηρεσιών.

 

Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Science (BSc Joint Hons) στην Επιστήμη της Πληροφορικής και τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Keele του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταπτυχιακού Master of Business Administration (MBA) του Πανεπιστημίου Cardiff της Ουαλλίας, καθώς και μεταπτυχιακού Master ofScience (MSc) στην Ασφάλεια Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Royal Holloway). Είναι επίσης κάτοχος Διπλώματος στη Διοίκηση και Λειτουργία Λιμανιών από το STET Maritime Σιγκαπούρης και κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου του Chartered Engineer (CEng) από τοInstitution of Engineering and Technology του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Ως γνωστό ενεργό δημόσιο πρόσωπο στην Κύπρο, έχει έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική και προσκαλείται συχνά να συμμετέχει και να μιλήσει σε τοπικές, εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις. Είναι ένας γνήσιος οικογενειάρχης και πατέρας τριών παιδιών, με πάθος για τον αθλητισμό και γενικά την υγεία, την ευεξία και έναν θετικό τρόπο ζωής.

 

Ο Γιάννος Λακκοτρύπης είναι ενεργό μέλος σε διάφορα επαγγελματικά Σώματα και Συνδέσμους και έχει έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Είναι νυμφευμένος και πατέρας τριών παιδιών

Γιάννος Λακκοτρύπης

Αντιπρόεδρος

Ενημερώσου για τις τελευταίες εξελίξεις.