Αντώνης Ρουσσάκης

Ο Αντώνης Ρουσσάκης κατέχει τη θέση του Γραμματέα της Δημοκρατικής Παράταξης από την ίδρυση της Παράταξης τον Ιούνιο του 2021. Σπούδασε στην Ελλάδα και κατέχει πτυχίο στο τομέα της Πληροφορικής. 

Στην Κύπρο εργάστηκε τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον τραπεζικό τομέα. Στη Λαϊκή Τράπεζα εργάστηκε σε διάφορες θέσεις (στις Διευθύνσεις Πληροφορικής και Κανονιστικής Συμμόρφωσης αλλά τα περισσότερα χρόνια εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος του χρηματιστηριακού βραχίονα του Ομίλου Λαϊκής).

Είναι κάτοχος του Advance Certificate της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής της ΑνΑΔ σε θέματα Εμπιστευτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων.

 

Πολιτικά, υπήρξε μέλος της ΝΕΔΗΚ και του ΔΗΚΟ και ήταν μέλος της Αθλητικής Επιτροπής. Διετέλεσε μέλος του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ) για δύο θητείες.

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό αφού υπήρξε καλαθοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και της Εθνικής Κύπρου ενώ ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την προπονητική στην καλαθόσφαιρα σε όλα τα επίπεδα (ανδρικό, γυναικείο και αναπτυξιακό).

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Προπονητών Καλαθόσφαιρας Κύπρου (ΣΠΚΚ) από διάφορες θέσεις, σε διαφορετικά συμβούλια, ενώ την περίοδο 2016 – 2021 διετέλεσε Πρόεδρος του. Ταυτόχρονα ήταν μέλος της Σχολής Καλαθόσφαιρας ενώ σήμερα είναι μέλος της Επιτροπής Hall of Fame της ΚΟΚ.

Είναι νυμφευμένος με τη Νικόλέττα Μαρκουλή και μαζί απέκτησαν δύο κόρες, τη Χαρά και τη Ρίτα.

Αντώνης Ρουσσάκης

Γραμματέας

Ενημερώσου για τις τελευταίες εξελίξεις.